Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

     

 

  • Opettajat  Lohjalaiset opettajat Mentu ja Soira.

Meidän kansakoulussamme oli 1970-luvun alussa opettajattarena todella jämerä ikäneito, eläkeikää lähestyvä Hilkka Mentu.

 

Hän toteutti niitä kasvatusoppeja, jotka oli vuosikymmeniä aikaisemmin itse oppinut. Hän vahti oppilaita kuin haukka, ja kaikesta kurittomuudesta rankaistiin ankarimman mukaan. Tiesipä oppilas totisesti paikkansa.

 

Joskus, kun yläkansakoulun puolella (luokat 3 ja 4) joku opettaja sairastui,  tuuraamaan kutsuttiin jo eläkkeelle jäänyt  Hermanni Soira. Hän oli aloittanut opettajan uransa jo Mentuakin aiemmin, 1900-luvun alkupuolella.

 

Soira oli valtavan kokoinen, kaksimetrinen harmaahapsinen vanha herra, jolla oli pelottavan suuret ja huonot hampaat ja tuuheat mustat kulmakarvat. Hänen kuulustellessaan läksyjä kaikilla piti olla kaikki  vastaukset oikein. Kaikilla myös oli, kun tiedettiin etukäteen, että herra Hermanni tulee tuuraajaksi.

 

Jaa´a, voi niitä aikoja, kun opettajilla vielä oli auktoriteettia... Nämä kaksi pitivät huolen siitä, että me pysyimme kurissa ja nuhteessa ja teimme läksymme huolella.

 

M. R 25.03.2014 22:51  

Vastaa
Palstan muihin aiheisiin
Keskusteluhakemistoon